Default image

January 27, 2023

Kuo skiriasi VPS ir VDS serveriai?

VPS (Virtualus privatus serveris) ir VDS (Virtualus dedikuotas serveris) yra virtualūs serveriai, kurie dažniausiai naudojami svetainių ar tinklo programinės įrangos talpinimui. Nors jie panašūs, yra ir skirtumų.

VPS yra virtualus serveris, kuris sukurtas fizinius serverius padalinant į kelis virtualius serverius. Kiekvienas virtualus serveris turi savo operacinę sistemą ir yra izoliuotas nuo kitų, o tai reiškia, kad bet kokios problemos viename virtualiame serveryje nepaveiks kitų. VPS sprendimas tinkamas fiziniams asmenims ar mažoms įmonėms, kuriems reikalinga individuali serverio kontrolė, reikia daugiau išteklių, bet nėra būtinas dedikuotas serveris.

VDS yra virtualus serveris, kuris yra sukurtas rezervuojant jam dalį fizinio serverio išteklių. Tai reiškia, kad toks virtualus serveris turi jam dedikuotą CPU, RAM, duomenų saugyklą ir tai užtikrina geresnį našumą nei VPS, kuris fiziniais ištekliais dalinasi. VDS sprendimas dažnai naudojamas didesnėse įmonėse ar organizacijose, kurioms reikia daugiau išteklių ir kontrolės, nei VPS.

Apibendrinant, VPS yra virtualus serveris, kuris dalijasi ištekliais su kitais virtualiais serveriais tame pačiame fiziniame serveryje, o VDS yra virtualus serveris, kuris turi savo dedikuotus išteklius. 

Pasirinkimas tarp šių dviejų tipų priklauso nuo jūsų verslo ar organizacijos specifinių poreikių, įskaitant reikalingų išteklių kiekį, reikalingą kontrolės lygį ir tam tikslui skiriamą biudžetą.

G-Networks

UAB
Įmonės kodas: 301152569
PVM kodas: LT100004143116
Adresas: P. Žadeikos g. 20-5, LT-06321 Vilnius